Село Чесники знаходиться в Рогатинському районі Івано-Франківської області. Воно розміщене на приблизно однаковій відстані від трьох сусідніх обласних центрів – Львова, Івано-Франківська і Тернополя. Мальовничий краєвид створює тут враження передгірської місцевості завдяки лісистим пагорбам, утвореним з вапнякових порід.
Наприкінці 2012 року в селі створено обслуговуючий кооператив „Еком”, який зараз спеціалізується на зборі і переробці молока. Ідея кооперативу полягала в тому, щоб, з одного боку, дати можливість для отримання додаткового доходу жителів села, власників корів, а з другого – створити передумови для розвитку малого бізнесу.
За підтримки Програми економічного розвитку громад, яка реалізується Західноукраїнським ресурсним центром з коштів, наданих Фондом Чарльза Стюарта Мотта, кооператив „Еком” обладнав виробниче приміщення, де відбувається пастеризація молока. Згідно укладених угод, пастеризоване молоко постачається до Рогатинської районної лікарні і районного будинку людей похилого віку.
У 2014 році кооператив розпочав виробництво напівтвердих сирів.
“Сир "Чесниківський - це напівтвердий сичужний сир виготовлений з незбираного коров`ячого молока за класичною технологією. Дозріває щонайменше 30 днів. Має приємний запах і кремово-жовтий колір. Сир з невеликими дірками і скоринкою натурального походження. За смаком нагадує ґауду.…”
Аграрний стартап // Швейцарська технологія сироваріння в західноукраїнському селі. Вершки, сир, сметана — всього лише частина продуктів, які можна приготувати з молока, в тому числі в домашніх умовах.
Тут заробляють на молоці не копійки, а тисячі гривень. Стару молочарню перетворили на сучасну ферму. І створили бренд “Чесниківський сир”
Особливо цінний тим, що при його виготовленні використовується молоко від корів, які випасаються на мальовничих прикарпатських пасовищах багатих на різноманіття трав. Головка сиру циліндричної форми, вагою біля кілограму, тонка кірка світло-жовтого кольору, м'якоть кремового кольору, тверда з ніжним трішки гострим смаком.